Entrevista a Ferran Calvera a l’ AbM (2ª Part)

 Publicada a l’ ABM el dia 15/04/2011

 –També obteu a l’ alcaldia? Som conseqüents amb les nostres possibilitats. Nosaltres no lluitem per l’ alcaldia, som realistes. Hem de partir de la base que hi ha un 55 o un 60 per cent de la gent que no viu a les urbanitzacions i sembla lògic que no traurem gaires vots d’ aquí. Per tant, partim de la meitat de l’ electorat. Si traiem 3 regidors podem estar molt satisfets.

 –Han mantingut  converses amb altres partits del  municipi? Com que som un partit nou i no teníem una vinculació política anterior, no coneixíem a cap dels caps de llista de les altres formacions. En el si del partit va suggerir-se la idea de presentar-nos, com a veïns, a cadascun dels caps de llista. He de dir que tothom em va rebre de manera molt correcta, va ser una xerrada informal entre veïns que era el que volíem. Vaig estar encantat amb tots els candidats llevat de la Maria Lluïsa  Berdala, candidata de CiU, qué és l’ ùnica persona que a dia d’ avui no m’ ha respost ni m’ha convocat.

 – Quines mesures del govern de Sant Antoni considera positives?. Pel què fa a Alfou, sens dubte La Rectoria, i a Can Miret es van fer els vestuaris. Però també s’ ha de dir que ens els darrers 12 anys de CiU al govern, la única inversió important que s’ ha fet ha estat La Rectoria que a més ha tingut una subvenció de pràcticament el 90 per cent de la Diputació de Barcelona.

-I negatives ? Les negatives són les que no s’han fet.. En els darrers 5 o 5 anys l’ alcalde no ha aparegut a les assemblees , fins i tot té divergències amb les juntes i per això no ve, perquè  no li agrada sentir als veïns que li critiquen l’ estat de les urbanitzacions….

 –A les Pungoles s’han denunciat problemes d’ inseguretat i incivisme. Quines mesures plantegeu per resoldre-ho?  Partim de la base que la part més feble de la seguretat que té el municipi són les urbanitzacions. Per la senzilla raó que es tracta de nuclis unifamiliars aïllats que faciliten que es cometi un fet delictiu. Entenem que on s’ha d’ incrementar la presència policial, més que al poble, és a les urbanitzacions. Es podria estudiar també la possibilitat de posar càmeres de vigilància, ja no per reprimir, sinó per dissuadir.

 – Tenint en compte la situació econòmica global i la disminució d’ ingressos dels ajuntaments, quines iniciatives  considera prioritàries a la propera legislatura?   En relació a l’ atur, partim de la base que si les polítiques estatals o autonòmiques no han pogut resoldre aquest problema és molt difícil que amb els recursos municipals se solucioni. Es poden fer polítiques puntuals com abaratir el preus dels solars industrials, baixar els lloguers perquè s’hi instal·linempreses.

 – Quina hauria de ser la relació de Sant Antoni amb els municipis veïns, especialment amb Sant Pere de Vilamajor i Llinars?  Per començar, millor  de la que hi ha actualment. El nou institut que s’ edificarà d’ aquí a no res i donarà servei als dos municipis serà compartit. Si no hi ha bones relacions, com es pot fer una gestió compartida?. També hi ha qüestions com la del circuit de karts de Llinars….

L’ Ajuntament de Sant Antoni es va adherir, juntament amb Cardedeu,  al recurs contenciós administratiu contra la instal·lació del circuit que propugna l’ Ajuntament de Llinars. Cardedeu va signar el contenciós, va anar als tribunals, i encara està esperant que es personi a la causa l’ Ajuntament de Sant Antoni. Això és una resolució que es va adoptar a un Ple i no s’ ha acomplert. No puc entendre que es digui que s’ està en contra del circuit per acontentar els veïns d’ Alfou i després no fer res per no tenir perjudici de la gent que està a favor  del circuit. Això no val.

 – Per quins motius creu que els veïns de les urbanitzacions haurien de confiar en el PUSA? Per una senzilla raó. Perquè les 13 persones que anem a la llista, els 13 candidats més tots els suplents, som veïns de les Pungoles i d’ Alfou. Més interès que nosaltres en què les urbanitzacions tirin endavant i millorin no crec que trobem  cap partit. Nosaltres som un partit únicament format per gent de les urbanitzacions, i el nom del partit ja ho diu tot.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment