Seguiment neteja parcel·les a les urbanitzacions.

D’acord amb la legislació urbanística vigent a Catalunya (Text refós de la Llei d’urbanisme, Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost) els propietaris de les parcel·les estan obligats a mantenir-les SEMPRE netes, en les condicions de seguretat, salubritat i ornament públic adients i retirar la mala herba, escombraries, residus, etc. A més, la Llei 5/2003, de 22 d’abril, de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, estableix que les parcel·les s’han de mantenir lliures de vegetació seca, especialment en temporada d’alt risc d’incendi.

L’ordenança municipal de civisme i convivència estén aquestes obligacions, subsidiàriament, als legítims usuaris dels terrenys. ( art 37 lletra C ap 10 )

Per tot això, l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor recorda la necessitat de realitzar neteges periòdiques de les parcel·les, i especialment abans del dia 15 de juny d’enguany, i informa que el seu incompliment serà objecte de sancions administratives.

ban neteja parceles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fins aquí el que diu la llei, però ara toca determinar si s’ aplica.

El mateix Ban Municipal indueix a error al manifestar que els propietaris estan obligats a tenir les paracel·les en bon estat de conservació abans del 15 de juny, però que passa si no les tenen netes arribat el dia del termini?

Doncs que l’ ajuntament començarà el llarg procés burocràtic d’ obrir un expedient sancionador, que s’ haurà de comunicar, on el propietari podrà fer alegacions i si finalment, no vol netejar-la, l’ ajuntament haurà de buscar una empresa que netegi la parcel·la i després exigir el cobrament del import al propietari. En resum, mesos de tràmits.

Si els expedients s’ inicien a partir de la segona quinzena de juny ( més de 80 de moment ), això vol dir que fins l’ octubre, probablement, encara estarem enviant requeriments, cartes i fent netejes per compte aliena del propietari. És a dir un cop ja hagi passat el període més perillós d’ incendis.

PUSA creiem que s’ haurien d’ adoptar les següents mesures:

1- Abançar al Ban de març, la data per tal que els propietaris tinguin les parcel·les en bon estat de conservació no ja el 15 de juny, si no el 15 d’ Abril.

2-Fer complir l’ ordenança de civisme i llei d’ urbanisme durant tot l’ any. No pot ser que no hi hagi cap expedient obert abans de juny del 2017. Cal fer un seguiment durant tot l’ any.

3-Aprofitar les rondes de la policia local per fer atestats o informes d’ aquelles parcel·les que estiguin en mal estat. De manera que la tècnica de medi ambient pugui dedicar-se a instruir els procediments de manera immediata.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment