Alternatives al nou funcionament del taxi a demanda a les urbanitzacions.

La detmana passada es va anunciar l’ inici del servei de taxi a demanda en substitució del bus interurbà  per a les urbanitzacions. D’ entrada PUSA entén que el servei del Sagalés no és sostenible econòmicament pel cos que té per usuari, però això no pot acabar en que les urbanitzacions perdin un servei que dona els valor i per tant cal buscar fórmules més eficients i rendibles.

En base a això hem pensat en tres propostes sorgides del debat entre les AAVV i EUC de les urbanitzacions.

1ra) Augmentar el nombre de parades a les urbanitzacions. Lògicament, si parlem de bus interurbà, el cost de posar més parades amb freqüències de pas, incrementa les hores i quilometratge del bus i xòfer, per tant no és factible. Però en el cas de taxi a demanada amb concertació de cita prèvia ) si que és una millora del servei sense cost addicional. Al taxis li és igual parar a una o altre parada pq no està obligat a fer cap recorregut entre parades per recollir possibles usuaris, amb això apropem el servei a més veïnsÉs tractaria d’ afegir més parades a les actuals ( suma de verdes i vermelles)

Parades taxi a demanada 3Parades taxi a demanadaParades taxi a demanada 22na) Convinar dos models de taxi a demanada. L’ actual que vol implantar-se, amb les parades actuals i un porta a porta per a la gent que acrediti unes limitacions de mobilitat ( serveis socials donaria un carnet a aquelles persones que reunisin els requisits ). És a dir, els veïns amb problemes de movilitat podrien agafar el taxi a casa i tornar al domicili dins l’ horari establert.

3ra) Establir un sistema de taxi plenament porta a porta, universal per a tots els usuaris. Com que l’ ajuntament no pot fer d’ empressa de taxi, ni competència al ram de taxistes, la proposta és incrementar el preu del servei fins els 6,40 eur ( és la tarifa mínima del taxi al municipi i que és desglossa en: 2 eur baixada de bandera i 1,66 eur per Km de dilluns a dissabte ). El trajecte mitjà en km entre les urbanitzacions i el poble no supera els 2, 5 Km. L’ usuari pagaria 1,50 o 2 eur i l’ ajuntament la resta. En aquest cas tothom podria fer ús del servei evitant quedar lluny de casa per tenir les parades en altres zones de la urbanització. Potser és la solució més complicada al nostre entendre.

Independentment de aquestes tres propostes caldria millorar els següents aspectes:

  •  L’ horari de tornada amb el taxi ha de ser flexible. Si una persona demana un taxi a les 10h dl matí per anar al Cap de SAV per què te hora de visita amb el metge a les 10:15h, és complicat saber a quina hora serà atés,o  si la visita serà curta o no. El mateix en cas d’ anar a l’ hospital de Granollers o St Celoni. És complicat establir una hora concreta de tornada. Per tant caldria una flexibilitat horària, no una hora pactada i tancada per tornar.
  • Permetre que el taxi a demanada et deixi directament a l’ estació de Llinars o Cardedeu. No te sentit que estiguis obligat a agafar un taxi per anar a agafar l’ autobús de Sant Antoni perque et porti a l’ estació de Llinars. Sovint, des d’ Alfou, el trajecte fins l’ estació de Llinars o Cardedeu és més curt que anant primer a SAV.
  • Aclarir si el preu és per usuari o viatge. Si una familia (posem pare i mare ) agafen el taxi, paguen un o dos viatges?.
  • Ampliar el servei d’ avís més enllà del telèfon i donar la possibilitat de fer-ho per whatsapp. Així, els veïns poden compartir si ho volen un mateix taxi a menor preu.
  • Ampliar el marge de 24h d’ antelació  per demanar el servei, ja que si funciona sols de dilluns a divendres, les 24 h anteriors al dilluns, coincidirien en hores festives i per tant no es podria concertar la cita amb el taxi.

Totes aquestes propostes i dubtes les farem arribar a l’ ajuntament per tal que a la reunió prevista amb l’ Amtu es puguin plantejar.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment