Junta Local de Seguretat del 23 de gener 2019.

El dimecres 23 de gener, a les 11.00h, va celebrar-se la JLS ( Junta Local de Seguretat ) amb la presència dels responsables de Mossos d’ Esquadra, Guàrdia Civil, Delegat de la Generalitat, Policia Local i Regidors.

JLS 2019

Segons les dades mostrades pel cos de mossos, SAV no te un problema important de  seguretat en comparació amb altres municipis, de fet, durant el 2018, els delictes no han augmentat, si no que s’ han reduït en un 4,6% pel que fa a robatoris amb força.

Per la nostra part, varem voler matitzar aquestes dades ja que és lògic que el nombre de delictes al municipi, sigui inferior al d’ altres amb més població. Per això varem demanar les dades de robatoris per cada 1.000 habitants. Els representants dels Mossos d’ Esquadra ens van comentar que aquestes dades eren d’ us intern, però de fet, fent una ullada per internet, hi ha informes de balanç dels propi cos de Mossos que desglosen els delictes per el nombre d’ habitants.( informe de Mossos Balanç de Seguretat i Activitat Policial del 2016 ). Així doncs, Tortosa amb una població de 33.000 habitants te un nombre de delictes de robatori a domicili de 78, és a dir 2,3 robatoris per cada 1.000 habitants (web Tarragona Digital ), mentre que SAV amb una població de 6.000 habitants presenta un nombre de 8 robatoris cada 1.000 habitants. ( Gràfica de poblacions i delictes ). L’ índex de robatoris amb força a domicilis a Catalunya és de 3,65 per cada 1.000 habitants. Per tant, dir que a SAV tenim unes dades inferiors respecte d’ altres municipis, és amagar la realitat.

D’ altra banda, el nombre de robatoris en domicili a SAV  ha estat de 48 l’ any 2018, però d’ aquest 45 han estat a les urbanitzacions, és a dir en una franja de població d’ unes 2.500 persones. Per tant, 18 robatoris per cada 1.000 habitants, per 0,85 per 1.000 habitants al núcli urbà de SAV. Així ho varem manifestar a la Junta Local de Seguretat, insistint en que el problema de manca de seguretat no és al poble, si no a la periferia i que per tant s’ havia d’ actuar en conseqüència.

PUSA va proposar més mesures per previndre els robatoris; tancar camins rurals durant unes hores, establir enganxines als cotxes dels residents per identificar-los com a veïns, concloura i tancar el perímetre del municipi amb més càmeres, comprar un dron per actuar de suport als cotxes patrulla i posar vigilància privada si no fos possible incrementar el nombre d’ agents de la policia local. Aquestes mesures van ser considerares per l’ intendent dels Mossos de Granollers com una eina més a utilitzar i per tant de possible aplicació si l’ ajuntament ho considerava adient.

A la primera gràfica, hi ha un concepte de delictes sense determinar el lloc on s’ han produït, concretament 8 robatoris que s’ han comés a les urbanitzacions, però que la policia local no pot determinar el barri ja que la informació facilitada pel cos de Mossos ( resum quinzenal ) no ho especificava. Després de insistir molt, i havent parlat amb el Sergent de la policia local, podem dir que desdes desembre  de 2018, aquesta situació s’ ha subsanat, gràcies a les gestions que la policia ha fet davant els Mossos d’ Esquadra.

Relació delictes urbanitzacions 2018.

Comparteix

2 Responses

  1. Una reducción de robos con fuerza sucedidos en Sant Antoni de Vilamajor de un 4,6% respecto el año 2017 significa que ha habido dos robos menos.

    Se justifica la ingente cantidad de dinero utilizado para poner camaras de seguridad por dos robos menos? Resulta evidente que poner camaras no reduce el numero de robos.

    Cerrar caminos rurales durante unas horas? Hay algun estudio que demuestre que esos cierres produciria una disminución de los robos? Creo que cerrar caminos atenta con la libre circulación de personas. Dispuestos a decir tonterias podemos poner murallas y cerrarlas por la noche.

    Un dron? Para que? Conocen la limitacion legislativa para drones? Me parece una solucion absurda

    Adhesivos para identificar coches? Todos los coches que no tengan enganchinas seran automaticamente sospechosos. Por tanto, si os viene un familiar en su coche sera automaticamente susceptible de ser sus ocupantes ladrones.

    Mas policia? Esa si que es una buena propuesta.

    Se han hecho estudios estadisticos de cuando suceden los robos? Quizas e esta manera se podrian realizar planes estrategicos.

    • La intalación de cámaras de seguridad ha sido de 30.000 eur, las cámaras han funcionado en otros municipios, y su utilidad radica en que se pongan en todos los accesos. De que sirve vallar un campo por tres lados si uno queda abierto? Permaneceran las obejas dentro mucho tiempo en este caso? Cerremos los accesos y valoremos el sistema después. Cerrar los caminos rurales es una opción posible dado su escaso tránsito. En el pueblo hay calles con pilonas retràctiles que impiden el paso a determinadas horas, y nadie se ha quejado. En Barcelona es muy habitual. El tema del dron, pues decirte que uno de los agentes de nuestra policia tiene el título oficial, hay unos requisitos legales que si se cumplen pueden ser eficaces contra la delincuencia, de hecho la propuesta fue hecha en la Junta Local de Seguridad por los propios Mossos.En relación a las pegatinas, pues también es una iniciativa adoptada en otros municipios, su eficacia al ser una medida reciente no puede ser valorada. Los distintivos no criminalizan a nadie, simplemente tratan de focalizar la vigilancia de los controles policiales en las personas que no viven en la urbanización, actualmente, se viene parando a los vehículos sin otro criterio que la valoración de los agentes, cualquier persona puede ser detenida para identificación, y no parece que ello nos criminalice a todos. Se trata de medidas para reducir los posibles robos, disuasorias. Naturalmente, poner más policias es una opción que nosotros apoyamos, pero no siempre es posible, porqué la ley de estabilidad presupuestaria impide la contratación de nuevo personal público.
      Los únicos estudios que se han hecho al respecto son los que PUSA ha venido colgando en la web, siempre con la información de la propia policia local, con la que mantenemos reuniones constantes. La propuesta de una patrulla para las urbanizaciones fué una propuesta de la AAVVde Can Miret y nuestra, pero siempre con la aquiescencia de nuestra policia.
      Hay que seguir en la línea de aportar ideas o iniciativas y os emplazamos a proponerlas, siempre seran bienvenidas pq suponen la implicación de los vecinos, que son fundamentales en el objetivo de la seguridad. Prueba de ello han sido los grupos de Whatsup creados por PUSA con este fin.
      Un saludo y grácias por aportar tu visión del problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment