Valoració dels resultats del procés participatiu Pressupostos 2019

Des de PUSA, valorem la iniciativa de fer participar a la ciutadania en la desisió d’ on cal invertir els diners de tots per millorar el nostre municipi, i entenem que la ciutadania ha participat de manera notable en la presentació de projectes i propostes, més de 75. Ara bé, el fet que tan sols 11, hagin estat acceptades per a ser votades ha creat, al nostre entendre una certa decepció entre aquells que van dedicar tems i esforços per presentar-les.

No hi ha dubte que la participació en l’ elaboració de propostes ha estat molt més engrescadora per als veïns que no pas la votació d’ aquelles que l’ ajuntament ha considerat objecte final de votació.

El fet que sols 116 persones hagin votat una de les 5 propostes presentades ( el 1,8% del total de persones que podien votar ), demostra que el plantejament no ha estat el més encertat.

Resultats pressupostos participatiusDe les més de 75 iniciatives ( 11 de les quals eren presentades des de les urbanitzacions ), sols 1 fa referència a una millora per a elles. Per tant, quasi la meitat dels veïns de SAV, s’ han vist orfes de tota inversió per a les zones on viuen.

Creiem que la participació dels veïns s’ ha de plantejar des de altres fórmules més justes i amb criteris clars i objectius que no portin a mals entesos. Les respostes tècniques que en alguns casos s’ han donat per desestimar projectes son clarament discutibles i inclús contradictoris amb altres que si han estat acceptats. Confiem que el proper pressupost subsani aquest defectes i faci que els veïns sentin seves realment les propostes que votin.

Propostes guanyadores

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment