La Rectoria de Sant Julià d’Alfou.

Les obres de la Rectoria avancen a bon ritme, ja s’han començat a col·locar les pedres originals que han de folrar les quatre façanes de l’edifici. Entrat l’any, les obres podrien estar acabades i cap a la primavera és possible que l’ edifici estigui llest per a la seva inauguració.
L’obra té un pressupost de 880.123€, dels quals 616.086€ estan subvencionats pel PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya ).

Segons el conveni acordat entre el Bisbat i l’Ajuntament de Sant Antoni (amb data 23-04-2004), la rectoria serà cedida al municipi per a usos i serveis locals. L’acord no comprèn únicament l’esmentada cessió, sinó també l’adequació a la planta baixa de l’edifici d’un habitatge per al capellà. El Bisbat tindrà ple dret al ús de les instalacions.
Entenem que la rehabilitació de la Rectoria és una gran notícia. Han estat tres anys de reunions amb l’ ajuntament, a les que jo personalment vaig dedicar molt de temps, com ho van fer la resta de membres de la Junta. Finalment el projecte esdevindrà una realitat ven aviat.
A continuació us faig cinc cèntims dels usos i utilitats a les que presumiblement anirà destinada la rectoria i que conec bé ja que vaig ser l’ encarregat de redactar l’ esmentat Pla d’ Utilitats i que fou un dels requisits que l’ Ajuntament de Sant Antoni ens va demanar.
1º Planta Baixa: vivenda per al capellà i Vestíbul-Recepció on s’ ubicarà l’ oficina de la Junta amb la secretària. Les tasques seran entre d’ altres l’ atenció telefònica als veïns, control d’ entrades i sortides de l’ edifici, informació, gestió administrativa, préstec de llibres, etc.
1ª Planta: Amb una sala Polivalent de 55m2 on es faran tallers i cursos de tot tipus, jocs de taula, diaris i sala de lectura, cafeteria amb màquines auto-expenedores.
També i trobarem una sala d’ informàtica de 30m2 amb ordinadors conectats a internet i material didàctic sobre el tema.
sala de Reunions: de 19m2 i destinada a celebrar les reunions ordinàries de la Junta.
2ª Planta: Hi trovem una sala polivalent de quasi 70m2 destinada a
Activitats culturals: Home Cinema, Tv de gran format, Dvd, equip de música. Aquest espai estaria dedicat a fer també balls de saló, concerts, conferències i xerrades informatives, i sala d’ actes i exposicions ocasionals.
Activitats Infantils: Sala de jocs infantils amb el seu corresponent equipament, piscina d eboles, etc.
Sala per a gimnasia passiva, tallers ( jardineria, costura, manualitats, etc). Colònies d’ estiu per a nens d’ Alfou, xocolatades, berenars i festes infantils.
Altres activitats concertades de manera ocasional ( titelles, teatre, contes llegits, etc).
Biblioteca Infantil amb llibres per a infants i Dvd amb contes, jocs de taula, etc. Amb el mobiliari adequat a les seves necessitats específiques.
-Activitats Junta de Propietaris: Per exemple, fer l’ assemblea general de propietaris a aquesta sala.

De totes maneres, el Pla d’ usos de la Rectoria es al vostre abast a l’ oficina per tal de que el consulteu i aporteu les vostres suggereencies i idees.

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

2 Responses

  1. Bona nit,

    soc propietària a la urbanització i estic mirant opcions per omplir el dipòsit de gasoil per la calefacció. Podríeu informar-me del dia d’entrega i el preu/ litre?
    hi ha un mínim per demanar?

    gràcies,

    • Perdona la tardança en la resposta, hem tingut problemes amb el web, encara per solucionar.
      A la rectoria d’Alfou hi ha una oficina on pots apuntar-te a la compra col·lectiva del gasol a preus més baixos.
      Pregunta per l’Alba.
      Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment