Cap de setmana d’ okupes a Alfou.

 

Cap a les 13.00h d’ ahir, una veïna alertava al President de l’ EUC que la casa del número 3 del carrer Magnòlia hi havia gent dins la parcel·la. En Joan Miquel va trucar-me de seguida per informar-me i jo a l’ hora vaig posar-me en comunicació amb el sergent de la policia local. Dos agents de SAV i 2 mossos van personar-se al lloc i van comprovar com la porta havia estat forçada i canviat el pany. Després d’ una estona, els okupes van marxar deixant la roba estesa fora, fent veure que feia temps que hi vivien amb normalitat. La policia local va contactar amb la propietat i un manyà va canviar de nou el pany. A l’ hora que un guarda de seguretat es quedava per vigilar durant la nit.

L’ endemà cap a les 16:00h tres nois, de nou, entren a la casa per la finestra i des de dintre trenquen el pany i clau que s’ havia posat el dia abans. De nou, l’ actuació atenta dels veïns va fer possible avisar la policia de manera quasi immediata. Malauradament, a SAV, el diumenge tarda sols teníem un agent de servei, que per raons de seguretat, va haver d’ esperar l’ arribada dels Mossos. Informat el Sergent, i malgrat no estar de servei, va desplaçar-se fins Sant Antoni per tal de recolzar l’ únic policia local. Un cop els dos junts, varen entrar a la casa i van aixecar atestat, demanar identificació i comprovar els danys causats. Al poc arribaven els Mossos i finalment aconseguien treure l’ únic okupa que va poder agafar-se.

Volem agrair la tasca de la policia local i la dels mossos, però especialment, la del Sergent, que tot i ser el seu dia de festa, no va voler deixar un agent interí sols davant un tema tan greu i delicat.

Suspenem l’ alcaldessa, i regidora a l’ hora de la policia, per permetre que un sols agent estigués de servei el diumenge, i per escatimar en sous i condicions de treball a la nostra policia. Ja son 9 els agents que han passat per l’ acadèmia de policia ( 9 mesos de formació pagada ) i han decidit maryar a prestar servei fòra del nostre municipi, buscant un millor tracte i respecte a la feina feta.

Ocupació 2018 Magnolia

Comparteix

Ferran Calvera

Nascut a Barcelona l' any 1967. Llicenciat en Dret 1995 UB. Funcionari de la Generalitat de Catalunya (2002). M`agrada molt la história.

1 Response

  1. Només faltaria que el sergent no hagués reaccionat quan es ell, i només ell ( amb coneixement de l’alcaldessa) el que fixa els torns de servei i MAI programa un servei per ell un cap de setmana
    P

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment