Junta Local de Seguretat del 23 de gener 2019.

El dimecres 23 de gener, a les 11.00h, va celebrar-se la JLS ( Junta Local de Seguretat ) amb la presència dels responsables de Mossos d’ Esquadra, Guàrdia Civil, Delegat de la Generalitat, Policia Local i Regidors.

JLS 2019

Segons les dades mostrades pel cos de mossos, SAV no te un problema important de  seguretat en comparació amb altres municipis, de fet, durant el 2018, els delictes no han augmentat, si no que s’ han reduït en un 4,6% pel que fa a robatoris amb força.

Per la nostra part, varem voler matitzar aquestes dades ja que és lògic que el nombre de delictes al municipi, sigui inferior al d’ altres amb més població. Per això varem demanar les dades de robatoris per cada 1.000 habitants. Els representants dels Mossos d’ Esquadra ens van comentar que aquestes dades eren d’ us intern, però de fet, fent una ullada per internet, hi ha informes de balanç dels propi cos de Mossos que desglosen els delictes per el nombre d’ habitants.( informe de Mossos Balanç de Seguretat i Activitat Policial del 2016 ). Així doncs, Tortosa amb una població de 33.000 habitants te un nombre de delictes de robatori a domicili de 78, és a dir 2,3 robatoris per cada 1.000 habitants (web Tarragona Digital ), mentre que SAV amb una població de 6.000 habitants presenta un nombre de 8 robatoris cada 1.000 habitants. ( Gràfica de poblacions i delictes ). L’ índex de robatoris amb força a domicilis a Catalunya és de 3,65 per cada 1.000 habitants. Per tant, dir que a SAV tenim unes dades inferiors respecte d’ altres municipis, és amagar la realitat.

D’ altra banda, el nombre de robatoris en domicili a SAV  ha estat de 48 l’ any 2018, però d’ aquest 45 han estat a les urbanitzacions, és a dir en una franja de població d’ unes 2.500 persones. Per tant, 18 robatoris per cada 1.000 habitants, per 0,85 per 1.000 habitants al núcli urbà de SAV. Així ho varem manifestar a la Junta Local de Seguretat, insistint en que el problema de manca de seguretat no és al poble, si no a la periferia i que per tant s’ havia d’ actuar en conseqüència.

PUSA va proposar més mesures per previndre els robatoris; tancar camins rurals durant unes hores, establir enganxines als cotxes dels residents per identificar-los com a veïns, concloura i tancar el perímetre del municipi amb més càmeres, comprar un dron per actuar de suport als cotxes patrulla i posar vigilància privada si no fos possible incrementar el nombre d’ agents de la policia local. Aquestes mesures van ser considerares per l’ intendent dels Mossos de Granollers com una eina més a utilitzar i per tant de possible aplicació si l’ ajuntament ho considerava adient.

A la primera gràfica, hi ha un concepte de delictes sense determinar el lloc on s’ han produït, concretament 8 robatoris que s’ han comés a les urbanitzacions, però que la policia local no pot determinar el barri ja que la informació facilitada pel cos de Mossos ( resum quinzenal ) no ho especificava. Després de insistir molt, i havent parlat amb el Sergent de la policia local, podem dir que desdes desembre  de 2018, aquesta situació s’ ha subsanat, gràcies a les gestions que la policia ha fet davant els Mossos d’ Esquadra.

Relació delictes urbanitzacions 2018.

About PUSA

PUSA va nèixer al 2010 com a moviment de defensa dels drets dels veïns de les urbanitzacions.
This entry was posted in Municipi. Bookmark the permalink.

2 Responses to Junta Local de Seguretat del 23 de gener 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *