Aturem els atropellaments de fauna a Vilamajor!!!!

En el que va d’ any, més de 40 animals han estat atropellats a les carreteres de SAV. Els punts negres han estat la BP 5107 entre Llinars i el nucli) i la carretera interior que va d’ Alfou al poble. Aquest mes ha estat un mes negre per a la nostra fauna autòctona. Quatre guineus i dos eriçons han estat atropellats per conductors que sovint teníen massa pressa. La història de la família de guineus de la drecera d’ Alfou és la que més pena i tristor m’ ha produït. Fa poc més de tres setmanes la mare o el pare va morir a l’ alçada de la benzinera, i aquesta setmana tres cadells de la camada de 4 han mort també atropellats. La policia local me’n va parlar d’ ells fent una ronda nocturna , com a regidor de la policia. L’ agent Joan me’ls va presentar i em va dir apenat que aquella família no tindria molt de futur. Els auguris de l’ agent s’ han complert malauradament.

En molts dels itineraris que faig al vespre despréde acabades les reunions pròpies de les meves tasques, solia passar per la carretera d’ Alfou, i més d’ una vegada mel’s havia trobat en mig de la carretera o pels vorals. Com que ja estava al cas, sempre anava a no més de 40km/h per si un cas me’ls trobava. Cada cop que conduïa per la carretera al fer-se fosc desitjava no trobar-me’ls pensant que havien sentat el cap, però al final sempre hi eren allà, majestuosos, entremaliats i feliços amb els germans i els pares.

Avui ja sols en queda un, hi també me’l he trobat. Ens hem mirat per un instant i he pensant en ell i en tot allò que ha perdut i qe de segur perdrà. Una gran tristor m’ ha envaït i en tot el dia no he pogut deixar de pensar-hi.

Des de l’ ajuntamenthi en allò que estigui a les meves mans i a les de l’ equip de govern posarem les mesures que calguin per evitar que més animals segueixin morint a mans dels conductors que no respecten els límits de velocitat.

Aquest escrit va per ells, per les guineus, els eriçons, les serps, els talps, els gripaus i demés animals del nostre entorn que a més de no tenir-ho fàcil per sobreviure, han de fer front a l’ amenaça creixent de la circulació de tot tipus de vehicles.

Lamento no haver-vos pogut salvar.

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment