Escoles d’ Alfou 1937.

El passat dia 11 d’ octubre, de la mà de l’ arqueòleg i historiador Jordi Nogués, un grup de veïns de SAV vam visitar dos espais emblemàtics d’ Alfou: el camp de l’ aviació i les escoles republicanes.

El camp de l’ aviació va ser un petit aeròdrom militar que va utilitzar la República els últims anys de la guerra a mesura que les tropes governamentals es retiraven cap a Barcelona. Encara hi queden restes dels bunkers de protecció dels soldats.

Les escoles d’ Alfou, iniciades al 1937, no es van concloure mai ja que la guerra va impedir que el projecte tirés endavant. Eren unes escoles basades en un nou model d’ educació més modern, sense separació per sexes, amb una ensenyament fonamentat en l’ educació física i la higiene. L’ escola donaria servei a les masies i diseminats d’ Alfou, Pungoles i Can Miret.

La proposta de construir l’ escola a la barriada d’Alfou va ser feta pel regidor Antoni Costa i Fortuny el 26 de febrer de 1937. El 9 d’abril del mateix any el ple acordava comunicar a l’arquitecte municipal començar els treballs.

Aquesta informació està disponible en imatges 3D recreades pel Jordi Nogués i les actes del Ple Municipal les trovareu a l’ arxiu municipal.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post comment